Vissticks, zelfgebakken brood en rode wijn

Gisteren op ons menu: zelfgemaakte vissticks, spinazie, zelfgebakken brood en, waarom ook niet, … rode wijn.

Ik kwam op het idee van de vissticks na een aantal maanden dubben over wat ik nu met die stukken witvis in mijn vriezer aan moest. Dankzij mijn boodschappenpakket was het aandeel witvis in mijn vriezer toch groter geworden dan mij lief was. Maar ja, veel verder dan vispakketjes kwam mijn inspiratie niet.

Mezelf toch maar gedwongen om op zijn minst één van die moten vis op te maken. Dus had ik wat uit de vriezer gehaald. Ineens schoot het me te binnen: vissticks met spinazie; net zoals vroeger. Alleen, vind ik diepvries-vissticks sinds 7 jaar oud niet lekker meer. Tenzij ik ze zelf maak…

Recept

  1. Leg 3 kommen klaar: 1 met bloem, 1 met een losgeklopt ei en 1 met paneermeel.
  2. Meng flink wat peper en zout door het paneermeel.
  3. Verwarm een diepe koekenpan met een dikke laag olie goed voor.
  4. Snijd de vis in repen (ong. 2 cm breed).
  5. Haal de stukken vis één voor één door de borden. Begin met het bloem, dan het ei en tot slot haal je ze door het paneermeel.
  6. Bak de stukken in de hete olie tot ze een goudbruin korstje hebben.

 

Laat je antwoord achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s