Zomerse mangosalade

In de zomer eet ik het liefst zo licht mogelijk en zorg ik dat ik zo min mogelijk tijd in de keuken doorbreng. Zeg nu zelf, met 30 graden boven een heet fornuis hangen is verre van prettig. Het makkelijkst vind ik dan om een salade te maken.

Deze salade is een van mijn favorieten tijdens warme dagen en heb je in mum van tijd op tafel. Bovendien vind ik het leuk om het steeds een beetje anders te maken. Zo is hij iedere keer dat ik het eet weer anders.

Basisrecept mangosalade

Ingrediënten

  • 1 zak/krop van je favoriete sla of (baby)spinazie
  • 300 gram van je favoriete pasta
  • 1 eetrijpe mango
  • 1 doosje bakspekjes
  • 1 gerookte kipfilet
  • 1 zakje van je favoriete croutons
  • 1 pot zongedroogde tomaten
  • Balsamicoazijn

Hoe maak je deze mangosalade?

  1. Kook de pasta beetgaar en laat het afkoelen.
  2. Bak de spekjes uit tot ze krokant zijn.
  3. Snijd de kipfilet in reepjes.
  4. Snijd de mango in blokjes.
  5. Doe alles in 1 kom en meng het door elkaar.
  6. Besprenkel de salade met balsamicoazijn naar smaak.
  7. Doe de croutons er pas bij wanneer je bijna gaat eten.

Variatietips

  • Voor een snelle salade kan je in de supermarkt veel kan en klare ingrediënten vinden zoals uitgebakken spekjes en kipfiletreepjes.
  • Heb je wat meer tijd (of minder geld) dan kan je ook ingrediënten zelf maken. Denk aan een krop sla i.p.v. slamix of zelf croutons maken van oude boterhammen.

Laat je antwoord achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s