Over mij

Hoi!
Ik ben Anneke en het leukste moment van de dag vind ik de avond. Het moment dat ik even mijn creativiteit de vrij loop kan laten gaan. Als klein meisje begonnen met koekjes bakken met mijn oma en al snel kreeg ik mijn eigen pannetje op het fornuis. De basis komt dus van grootmoeders keuken. Learned from the best!

Van aardappels, vlees en groente (AVG-tje) naar wereldkeuken

Ik ben dus grootgebracht met de driedelige Hollandse keuken: aardappels, vlees en groente. Je kon er de klok op gelijk zetten. Dezelfde recepten, dezelfde bereidingswijzen. Tot dat ene moment dat ik 1 dag in de week mocht koken. Dat opende deuren! En de meest uiteenlopende dingen kwamen op tafel. Niet altijd even succesvol, maar als ik me hield aan de checklist van 3 dan was het al snel goed. Ik leerde veel verschillende gerechten kennen en wist nieuwe smaakcombinaties te maken.

Koken voor twee

Samenwonen betekent ook elkaars eetpatroon leren kennen. Zo ook bij ons. In het begin speelden we veel op safe door de paar gerechten die we wel eens samen hadden gemaakt te koken. Ik raakte mijn interesse voor koken een beetje kwijt.  We aten ongezond en niet gevarieerd.
De omslag kwam in de vorm van een boodschappenpakket. We hadden allebei het idee dat het allemaal wat gezonder kon. We kozen daarom voor een boodschappenpakket dat zich focuste op groenen en biologisch (bewust) eten. In plaats van zelf piekeren over wat te eten hadden we nu altijd een volle koelkast. Het pakket had altijd ‘vergeten’ groenten, waardoor ik veel nieuwe smaken leerde kennen en waardoor we meer gevarieerd gingen eten. Sindsdien heb ik bijna geen dag hetzelfde gegeten.

Annepan

Met dit blog Annepan wil ik mijn recepten met jullie delen. Ik schrijf ze op voor mezelf (als een receptenboek), en ik wil anderen inspireren met simpele en makkelijke recepten die je in een handomdraai op tafel kan zetten.

Notenvrij – notenallergie

Omdat mijn vriend een notenallergie heeft zijn de recepten vrij van noten. Goed om te weten als je er zelf ook last van hebt dus!

 

Laat je antwoord achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s